Over

 

12963945_1105268412829729_6479438794541912167_n

“Peter Pluer maakt muziek op maat. Als liedjesschrijver, filmcomponist of als uitvoerend musicus.”

Als liedjesschrijver werk ik samen met o.a. Sjors van der Panne en Nicoline Pouwer. Bij Sjors ben ik de afgelopen jaren ook de producent geweest van een aantal singles. Met Nicoline werk ik momenteel aan haar debuut-cd met werk van eigen hand. De vernieuwde samenwerking heeft onlangs plaatsgevonden met Nikos Frangiskatos. Onder de naam The Wanderer komen deze tijd een reeks singles uit waarbij ik als side-kick op de akoestische gitaar speel.

Stories From Lakka Beach is de eerste film waarbij ik samenwerkte met regisseur Daan Veldhuizen. De documentaire behaalde een nominatie voor beste Nederlandse film op het IDFA van 2011. In 2015 verscheen het vervolg genaamd Banana Pancakes And The Children Of Sticky Rice die in dat jaar een nominatie kreeg voor een Gouden Kalf.

Als componist en producent werk ik vanuit huis of op locatie. Mijn compositie-tools bestaan uit een reeks snaar,- percussie- en toetsinstrumenten. Van mandoline tot duimpiano.
Ik heb een uitgebreid netwerk om qua studiofaciliteiten op te kunnen schalen, afhankelijk van de grootte van de productie.

Als begeleidend gitarist in een duo of trio met zang kies ik meestal voor de zevenjarige akoestische ‘Raines’ gitaar, een jumbo met een extra lage B-snaar.
Voor mijn elektrische gitaren maak ik exclusief gebruik van een custom-made Bontone: een ultra-lineaire buizenversterker speciaal gemaakt door Raman van www.bontone.nl

Reacties zijn uitgeschakeld.