Showreel

Mijn eerste samenwerking met regisseur Daan Veldhuizen begon toen hij in 2011 terugkwam uit Sierra Leone. Hij was daar meerdere malen geweest om er zijn documentaire ‘STORIES FROM LAKKA BEACH’ te filmen. Hij vroeg mij om muziek bij de beelden te maken en samen zijn we op zoek gegaan naar klanken die pasten bij het West-Afrikaanse land en bij het verhaal dat hij wilde vertellen. Diverse soorten kalimba’s zouden een hoofdrol spelen in veel van de scènes, van de traditionele kalebas met figuurzaagjes tot de moderne modellen van Hugh Tracey. En percussie, veel soorten percussie!

-Op trompet hoor je Siebe Posthuma de Boer

In 2014 kreeg onze samenwerking een vervolg en ditmaal keerde Daan bij mij terug vanuit Laos. Van het West-Afrikaanse gingen we naar Zuidoost-Azië. Omdat ook in ‘BANANA PANCAKES AND THE CHILDREN OF STICKY RICE’ het wankele evenwicht tussen oude tradities en de moderne wereld een belangrijke rol speelde, gingen wij op zoek naar het klinkende hart van Laos. En zoals een mannetjes vogel pronkt met zijn veren om het vrouwtje te verleiden, zo gebruikt de Laotiaanse man de ‘khaen’: een blaasinstrument vervaardigt uit een aantal verticaal geplaatste bamboestelen, waarop hij via een mondstuk met een soort membraan blaast en zuigt. Ook hier kwam veel percussie aan te pas, net als de Balinese ‘tingklik’. Voor de invloed van de moderne wereld werd de gitaar veel gebruikt.

-met op viool Jannemien Cnossen

Op de valreep van 2015 kwam het verzoek om muziek te maken bij een ander, zeer bijzonder project. Een groep jongeren met een verstandelijke beperking, variërend van down tot autisme, gaan vergezeld met een filmploeg samen op vakantie naar Spanje. Uitgaan, feesten, liefde en vrijheid en voorál, geen ouders mee. Voor deze opdracht kreeg ik twee steekwoorden: Spaanse gitaarmuziek en surfrock. Een kolfje naar mijn hand, dacht ik zo! Het bleek toch niet zo’n makkelijke opdracht als ik dacht maar oh, wat heb ik genoten om deze film muzikaal in te kleuren.

-Michelle Courtens heeft de cellopartij ingespeeld en Nikos Frangiskatos zingt de song tijdens de credits

Sinds eind 2010 ben ik als gitarist verbonden met zanger Sjors van der Panne die mij vroeg voor zijn eerste album Eén Nacht. In de jaren die volgden hebben wij samen een aantal liedjes geschreven waarbij ik voor de singles als producer optrad. Van enkele daarvan is ook een videoclip gemaakt zoals deze, onder regie van Tim Oliehoek.

Reacties zijn uitgeschakeld.